Αξιοθέατα

Γνώρισε την ιστορια της παργασ

Η Πάργα, αποτελεί ένα ειδυλλιακό θέρετρο που βρίσκεται μεταξύ της παραθαλάσσιας περιοχής Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας και συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της βορειοδυτικής Ελλάδας, με μακραίωνη ιστορία, ποικίλες φυσικές ομορφιές και τη φημισμένη φιλοξενία των κατοίκων της. Απέχει 65 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ακτίου Πρέβεζας και τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα γύρω νησιά (Παξοί – Αντίπαξοι – Κέρκυρα). Τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, οι ολάνθιστες γειτονιές και οι παραδοσιακές ταβέρνες, δίνουν το δικό τους χρώμα στο ειδυλλιακό τοπίο της Πάργας. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες και σε άλλες μικρότερες, που προσφέρουν απλόχερα την αίσθηση της γαλήνης και τη φυσική ομορφιά του θαλάσσιου τοπίου. Πολλά επίσης, είναι και τα μονοπάτια της Πάργας που δίνουν τη δυνατότητα περιήγησης και ανακάλυψης του ειδυλλιακού της στεριανού τοπίου. Η Πάργα σήμερα έχει αναπτυχθεί τουριστικά, αποτελώντας έναν από τους πλέον οργανωμένους τουριστικούς προορισμούς. Πολλά και αξιόλογα είναι τα αξιοθέατα και τα μνημεία της Πάργας.

Κάστρο Πάργας

  • Στα βόρεια του λιμανιού βρίσκεται το κάστρο της Πάργας που χτίστηκε το 14ο αιώναμε τη βοήθεια Νορμανδών. Μετά από αλλεπάλληλες καταστροφές, από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα και τους Τούρκους, πήρε την τελική του μορφή από τους Ενετούς. Στο κάστρο αυτό, ελεύθεροι πολιορκημένοι Παργινοί και Σουλιώτες έδωσαν ηρωικές μάχες απέναντι στο στρατό του Αλί Πασά. Σήμερα, το κάστρο, το επισκέπτεται πλήθος κόσμου. Βορειότερα δεσπόζει το κάστρο του Αλί Πασά χτισμένο σε ψηλό λόφο απ’ όπου η θέα κόβει την ανάσα.

Το Νησάκι της Παναγίας

  • Εντυπωσιακό επίσης, το νησάκι της Παναγιάς, βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, με το εκκλησάκι και το γραφικό καμπαναριό καθώς και το μικρό κάστρο γαλλικής κατασκευής που δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του νησιού.
  •  

Μονή Βλαχέρνας

  • Η Μονή Βλαχέρνας, ένα Βυζαντινό μοναστήρι που χτίστηκε πριν από το 12ο αιώνα, στην όμορφη τοποθεσία Βάλτος, πάνω σε λόφο. Η εικόνα της Παναγίας Βλαχέρνας, φέρεται ότι ήρθε από την Καππαδοκία (πάνω στην εικόνα αναγράφεται το έτος 986) και φυλάσσεται στο εκκλησιαστικό μουσείο της Πάργας.
  •  

Τοποθεσία

Λύχνος 1, Πάργα, 48060 

Τηλέφωνο

Shopping Basket